"KEIGAAF" 2014

De beeldentuin "Keigaaf" bestaat sinds 2007 en ligt aan de rand van de rustige woonwijk Hilversumse Meent. De eerste zondag in april gaat de tuin open.

 

De tuin is een oase van groen, die grenst aan het natuurgebied rond het Naardermeer. Het is dichtbij de Ankeveense plassen en de buitenplaatsen van 's-Gravenland. Net even buiten Bussum.

 

De beeldentuin is geopend bij aanwezigheid van april tot en met december. Wie gericht op zoek is naar een beeld, voor binnen of buiten of wie tijdens een wandel- of fietsroute in de beeldentuin gewoon even op adem wil komen, is van harte welkom.

 

Expositie

In de beeldentuin "Keigaaf" treft u naast een permanente expositie van mijn eigen werk ook kunstwerken aan van andere kunstenaars. Zij werken allen met verschillend materiaal. Op die manier geeft de tuin letterlijk een goed beeld van de verschillende karakters van sculpturen. De tuin is ook de laatste maanden van het jaar open, dus mocht je op zoek zijn naar een mooi cadeau, kom dan gerust langs.

 

Exposanten 2017

Ivonne van Prehn Wiese- van der Gaast is beeldend kunstenaar en maakt sculpturen in brons en staal. Bij het creëren van een beeld probeert zij de essentie van levensthema’s, het wezen achter het zichtbare, in vorm te brengen die met woorden vaak moeilijk zijn uit te drukken. Daardoor ontstaan vormen die eenvoud en kracht uitstralen. Naast het esthetische hoopt zij ook het innerlijk van de toeschouwer beroeren.


 

Ni-el met zijn prachtige houten sculpturen. Hij houdt van de scheuren en barsten in het hout. Dat geeft hem het gevoel van leven. Als boom zit het vol leven, zien we de uiterlijke schoonheid. Daarna gebruikt hij de stam om haar innerlijke schoonheid te onthullen. Ze gaat weer leven. Zie de prachtige knoesten en de onnavolgbare nerven wanneer je bijvoorbeeld een ronding maakt in het hout. Ni-el laat zich inspireren door vrouwen. Zoals hij zelf zegt ‘verhalen zijn beelden over zijn manier van kijken naar vrouwen en mannen en de relatie daartussen’

 

Ivonne van Prehn:

Brons: ZIJ

Ni-el

Hout

Openingstijden

De entree is vrij, koffie en thee staan klaar. Beeldentuin "Keigaaf" is bij aanwezigheid open van 11.00 tot 17.00 uur. Of bel voor een afspraak 035-6939215.