Ik geef workshops beeldhouwen. Direct in steen hakken is geweldig. Het is mogelijk om in 1 à 2 dagen een beeld te voorschijn te halen uit een brok steen van 10 tot 15 kilo. Deze dagen hoeven niet aaneengesloten te zijn.

 

Ik organiseer workshops geheel op maat en die zijn geschikt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Zowel in mijn atelier als op locatie. Aan het einde van de workshop gaat u met een eigen kunstwerk naar huis!

 

N I E U W !

Workshop: Steen met glas

Informeer naar de data: Je gaat in de ochtend aan de slag om een platte steen zo te bewerken dat er in de middag glas in gevormd kan worden. Minimaal 4 personen. Kosten € 190,-- inclusief alle materialen exclusief sokkel. Lunch zelf meebrengen.

 

- ochtend: steenbewerken start om 9.30 in Hilversum.

- middag: glascasting met castingboard vanaf 14.00 tot 17.00 uur in Weesp.

 

Workshops Beeldhouwen 2017

- vrijdag 10 november

- zaterdag18 november

Mail gerust voor andere mogelijkheden of afspraken

 

Workshop: € 60,-- per dag, incl. gebruik gereedschap, koffie en thee

Serpentijnsteen: € 2,75 per kilo

Aanvang met koffie: 9.30 uur

Duur workshop: 10.00 - 16.30 uur

Lunch: zelf meebrengen

Locatie: Atelier Hilversumse Meent

Opgeven via: 035-6939215 of keigaaf@peggyeras.nl

Bedrijfsinfo: NL40INGB0007551138 - KvK 32061985

 

Steensoort

Ik werk meestal met serpentijn. Dit is een verzamelnaam van een groep steensoorten uit het Afrikaanse Zimbabwe. Het varieert van niet te zacht tot niet te hard. De kleurnuances variëren van zwart tot zeegroen, bruinrood en wit. Serpentijn is goed te bewerken. Ik koop mijn ruwe stenen zelf in. Ik wil met eigen ogen zien wat ik in huis haal.

 

Werkwijze

Je zoekt een ruwe steen, die jou aanspreekt. Daarin ligt het beeld al besloten. Je start met hakken met een brickhammer. Al werkende ontplooit de vorm zich stap voor stap. Je werkt op intuïtie. Ervaring is daarom niet nodig. Je zult je verbazen over je eigen creativiteit en de mogelijkheden van deze prachtige steensoort. Met raspen en schuren wordt de vorm glad gemaakt. Met schuurpapier en water wordt het oppervlak gepolijst. Als het beeld tot slot in de was wordt gezet, breken alle prachtige kleuren door. Wauw! Iedere keer weer genieten.

 

Cadeau-idee: een workshop cadeaubon

Bel voor mogelijkheden en data!

 

 

Peggy: "Ik hou wel van wat 'power' onder mijn hamer!"